کشور‌های مختلف جهان در بیانیه‌های مختلف دو طرف هند و پاکستان را به خویشتن داری دعوت کردند. 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - در پی حمله هوایی هند به پاکستان و تشدید تنش‌ها میان دو کشور هسته‌ای که پس از حمله مرگبار به گردشگران در کشمیر رخ داد، کشور‌های مختلف جهان در بیانیه‌های مختلف دو طرف را به خویشتن داری دعوت کردند. در ادامه خلاصه‌ای از مواضع رهبران و سران کشور‌ها آورده شده است:

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در واکنش به حمله هند به پاکستان گفت: «این مایه تأسف است. آنها سال‌هاست که در حال جنگ هستند. امیدوارم سریعاً پایان یابد.»

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده نیز گفت: «در حال رصد نزدیک اوضاع هستم. امیدوارم با تلاش‌های دیپلماتیک، این تنش‌ها به‌زودی پایان یابد.»

سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن تاکید بر خویشتنداری دو طرف گفت: «دبیرکل از عملیات نظامی هند نگران است و خواهان بیشترین خویشتنداری از سوی دو طرف است. جهان تحمل درگیری نظامی میان هند و پاکستان را ندارد.»

یوشیماسا هایاشی، دبیر کابینه دولت ژاپن ضمن ابراز نگرانی درباره بالا گرفتن درگیری میان هند و پاکستان گفت: «ما حمله تروریستی کشمیر را به‌شدت محکوم می‌کنیم. با این حال، نگران تشدید درگیری‌ها و احتمال بروز جنگ گسترده هستیم. از هر دو کشور می‌خواهیم با گفت‌و‌گو تنش‌ها را کاهش دهند.»

سخنگوی وزارت خارجه چین هم با تاکید بر حفظ ثبات منطقه گفت: «حمله نظامی هند را تأسف‌برانگیز می‌دانیم. خواهان آرامش، خویشتنداری و تلاش برای حفظ ثبات منطقه‌ای هستیم.»

روون آزار، سفیر رژیم صهیونیستی در هند ضمن جانبداری از دهلی نو گفت: «اسرائیل از حق دفاع مشروع هند حمایت می‌کند. تروریست‌ها باید بدانند جایی برای پنهان شدن از جنایات خود ندارند.»

این واکنش‌ها نشان‌دهنده نگرانی جهانی از خطر تشدید تنش‌های نظامی میان دو کشور هسته‌ای هستند، در حالی که درخواست‌ها برای دیپلماسی و خویشتنداری ادامه دارد.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۸
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۰۹:۵۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
ما در طول این ۴۶ سال اخیر از کشور پاکستان ضربه ها خوردیم که حد ندارد بگذارید یک ذره سرش گرم باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
انگلیس وقتی داشت از منطقه کشمیر خارج می شد تکلیفشو روشن نکرد که این منطقه برای هند هست یا پاکستان تا همیشه یه نقطه ضعف برای اعمال نفوذ و درگیری داشته باشه . مرگ بر انگلیس
Iran (Islamic Republic of)
علی اکبر
۰۹:۴۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
هند در صورت جنگ کشته های صدها میلیونی خواهد داد پس بهتر است غلط اضافه نکند پاکستان هم کشور ضعیفی نیست یک کشور اتمی است که هر آن ممکن است تصمیمی بگیرد که هند دیگر نتواند جلویش را بگیرد
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۰۹:۲۲ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
خدالعنت کنه اون مدیرانی وکه باعث رفتن برق میشن پس این انرژی هسته ای کی میخواد بکاربیاد پدرملت ودراوردید بخدا
آخرین اخبار